IMEI kaydı yapılan telefon ne zaman satılabilir?
Telefonu 3 yıllığına kayıt ettiren kişi telefonu kullanmak zorundadır. 3 yıl sonra telefonu istediğiniz kişiye satabilirsiniz. Kayıttan sonra e-devlet üzerinden IMEI sorgulaması yaparsanız “Device registered abroad” (Cihaz yurtdışında kayıtlı) notunu görmelisiniz.
IMEI kaydı 3 yıl sonra ne olur?
Yurt dışında telefon kaydı yaptırırken, pasaportunuzun geçerlilik süresinin 3 yılı dolmasının ardından başka bir telefon kaydı yapma hakkınız olduğunu lütfen unutmayın. 3 yıl sonra, isterseniz telefonunuzu Türkiye’de başka bir bağlantıyla kullanabilirsiniz.
IMEI kaydı yapılan telefonu başkası kullanabilir mi?
4) Başkası bana telefon getiriyor. Ben de kayıtsız kullanmak istiyorum, ne yapabilirim? Cevap: Başkası sizin adınıza telefon getiremez. Herkes kendi kimlik numarası ve cep telefonu numarasıyla kayıtlı telefonu kullanabilir.
Telefon kayıt yapıldıktan 3 yıl sonra başka hat ile kullanılabilir mi?
Pasaportu 3 yıl kayıtlı olan kişinin adına kayıtlı hat ile kullanılabilir. 3 yıl sonra istenilen isme kayıtlı hat ile kullanılabilir.
Yurt dışı telefon 2 yıl sonra satılabilir mi?
Telefon pasaport sahibinin bireysel SIM kartlarıyla kullanılabilir, bundan sonra çöp olur. Ancak durum böyle değil, bu kısıtlama 3 takvim yılı sonra kaldırılır, 3 yıl sonra telefonu satabilir ve farklı bir bağlantıda kullanmaya devam edebilirsiniz.
1 yıllık IMEI kaydı kaç TL?
Birçok kişi 2025 yılı IMEI kayıt ücretlerinin ne kadar olacağını merak ediyor. Yurt dışından ithal edilen cep telefonları için Türkiye’de zorunlu olan IMEI kayıt ücreti 2024 yılı için 31.692 TL olarak belirlendi.
Yurt dışı telefonlar 1 ocakta açılır mı?
BTK (Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu) 1 Ocak, 1 Ocak 2024’te yurt dışı cihazım açılmadı
3 takvim yılı ne demek telefon?
Ticaret Bakanlığı, yurt dışından telefon (kişisel kullanıma yönelik cep telefonları hariç) ithalatının üç takvim yılı içinde yapılabileceğini belirtiyor.
Yurtdışı telefon satmak yasak mı?
Bir kişinin ticari amaçlarla sahip olduğu kaçak bir cep telefonunu kullanması suç değildir. Başka bir deyişle, kişisel kullanım için kaçak bir telefon satın almak suç değildir. Ancak, kişisel kullanımdan ziyade satış amacıyla kaçak cep telefonlarına sahip olmak suçtur.
Yurt dışından 2 telefon getirdikten sonra 1 defa IMEI kaydı yapılır mı?
Birden fazla SIM karta sahip cihazlarda en fazla üç IMEI numarası ile kayıt yapılabilmektedir.
Kalıcı IMEI nedir?
IMEI numarası; 15 haneden oluşan uluslararası benzersiz bir kimlik numarasıdır ve tam adı International Mobile Equipment Identity’dir. Cep telefonlarının güvenliğini sağlamak için her cep telefonu ayrı bir IMEI numarası ile üretilir.
IMEI atılan telefon başka hat takılır mı?
Yurt dışından kayıt yaptırmadan getirdiğiniz telefona kayıtsız uluslararası telefon denir. Kayıtsız uluslararası telefonlara pasaport kaydı veya IMEI kaydı gibi yasal prosedürler uygulanmamıştır. Bu telefonları farklı SIM kartlarla kullanmak mümkün olsa da sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
IMEI süresi dolan telefona ne olur?
IMEI süresi dolan telefon kullanılamaz hale gelir.
2 farklı cihazın IMEI leri tek pasaporta kayıt olur mu?
1 Ocak 2023’te yürürlüğe girecek yönetmeliğe göre, aynı pasaporta iki farklı cihazın kaydı yapılması yasaklanacak.
Yurtdışı kayıtlı telefonu ne zaman satabilirim?
Yönetmeliğe göre Getmobil’den yabancı akıllı telefon satın alabilmek için pasaport kayıt tarihinden itibaren tam 3 yıl geçmesi gerekiyor. Ayrıca 2019’dan önce Türkiye’de kayıtlı yabancı telefonları da Getmobil’e satabilirsiniz.
Yurtdışından gelen telefonu ne zaman satabilirim 2024?
Türkiye’de, yurtdışından getirilen telefonların kayıtlı sahibi tarafından üç yıl boyunca kullanılması gerekir. Bu süreden sonra telefonu satabilir veya devredebilirsiniz.
IMEI kaydı yapılan bir cihazın açık kalma süresi ne kadardır?
Hükümet, yurtdışındaki cihazların 120 günlük kayıt dışı kullanım süresini 180 güne çıkardı. Sistem artık e-devlette de kullanılıyor. Verilen cep telefonları, başka bir işlem yapılmadan 120 gün boyunca yurtdışında yaşayan vatandaşlara sunulabilir.
IMEI ne zaman sıfırlanır?
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), 1 Ocak 2024’ten itibaren yabancı telefonların IMEI kayıtlarının sıfırlanacağını ve bu telefonların Türkiye’de yeniden kullanıma açılacağını duyurdu.
IMEI kaydı iptal edilebilir mi?
IMEI kaydı iptal edilebilir mi? Evet, IMEI kaydı cihazınızın servis sağlayıcısına başvurarak iptal edilebilir.