Bilimsel araştırmalarda kullanılan kaynaklar nelerdir?
PrimärquellenArtikel.Dissertationen.ForschungsberichteOriginalbücher.
Kaynak taraması yaparken hangi kaynaklar kullanılır?
Dizinler ve indeksler, alanla ilgili dergileri listeler. ✓ Birincil kaynaklar: Örnekler arasında makalelerin yayınlandığı kitaplar ve dergiler yer alır. ✓ İkincil kaynaklar: Örnekler arasında araştırma sonuçlarını sağlayan diğer araştırmacıların yayınları yer alır.
Bilimsel araştırma yaparken hangi kaynaklardan faydalanılır?
Akademik dersler ve akademik araştırma projeleri için güvenilir, doğru ve geçerli akademik veya profesyonel kaynakları kullanmak en iyisidir. Bunlar genellikle yayınlanmadan önce incelenen kitaplar ve makalelerdir, ancak aynı zamanda saygın kurum ve kuruluşların medyası ve web siteleri de olabilir.
Literatür taramasında neler olmalı?
Literatür araştırması, konuyla ilgili kaynakları/belgeleri belirlemeyi ve toplamayı içerir. Literatür araştırması bibliyografik çalışmalarla başlamalıdır. Bu amaçla, konuyla ilgili tüm tezler, kitaplar ve makaleler, bunların kaynakları, referansları ve bibliyografya bölümleri ve ayrıca İnternet kullanılabilir.
Bilimsel bilgi kaynakları nelerdir?
Web.bilimsel dergiler.kitaplar.yıllıklar.ansiklopediler.
Bilimsel araştırmada kaynak nedir?
Kaynak göstermek, araştırmacının kendi görüşlerinin doğruluğunu destekleyecek başka kaynaklara sahip olduğunu ve/veya karşıt görüşleri dikkate aldığını gösterir. Bu, çalışmanın güvenilirliğini artırır ve okuyucuya bilginin doğruluğunu ve tarafsızlığını doğrulama fırsatı verir.
Kaynak tarama nedir?
LİTERATÜR TARAMASI. Mevcut kaynakları ve belgeleri inceleyerek veri toplamaya literatür taraması denir. Literatür taraması, araştırma problemini seçmeye ve anlamaya ve araştırmayı tarihsel bir perspektife yerleştirmeye yardımcı olur (Karasar, 1994, 183).
Kaynak taraması nereden yapılır?
Literatür taraması yapmak için izlenmesi gereken yolu şu şekilde sıralayabiliriz: Hakemli dergilerin taranması: Bu tarama işlemi için günümüzde hakemli dergilerin büyük çoğunluğunu barındıran Sciencedirect, Scopus, Wiley Online Library, Springer, Google Scholar ve Ulakbim gibi internet siteleri incelenebilir.
Makale taraması nedir?
Literatür taraması, belirli bir konu hakkındaki bilimsel kaynakların incelenmesinden oluşur ve mevcut bilgi hakkında genel bir bakış sağlamayı ve mevcut araştırmalardaki ilgili teorileri, yöntemleri ve boşlukları tartışmayı amaçlar.
Bilimsel araştırmanın 5 basamağı nedir?
Bilimsel araştırma yöntemi; problemin belirlenmesi, gözlem yapılması, hipotez oluşturulması, hipotezin test edilmesi, teori ve genel yasaların belirlenmesi gibi farklı aşamalardan oluşmaktadır.
Araştırma yapmak için hangi kaynakları kullanabiliriz?
Kütüphane kaynakları (kitaplar, dergiler, gazeteler, elektronik veri tabanları), anketler, görüşmeler, gözlemler, deneyler, İnternet, vb. Kullanabilirsiniz. Veri toplamaya devam ederken notlar almalısınız. (Bir defter, kağıt veya bilgisayar kullanın.)
Güvenilir araştırma kaynakları nelerdir?
Akademik ve hakemli yayınlar genellikle en güvenilir kaynaklardır. Diğer güvenilir kaynaklar arasında üniversite ders kitapları, saygın yayıncıların kitapları, dergiler, profesyonel dergiler ve ana akım gazeteler yer alır.
Akademik kaynaklar nelerdir?
Akademik kaynak, içerdiği bilgilerin güncel, doğru ve en yüksek kalitede olduğundan emin olan bir konu uzmanı tarafından yazılmış bir makale veya yayındır. Çoğu zaman, bu bilgiler onların bulgularına, teorilerine, analizlerine ve yıllarca süren araştırmalardan elde edilen içgörülere dayanır. Akademik kaynak, içerdiği bilgilerin güncel, doğru ve en yüksek kalitede olduğundan emin olan bir konu uzmanı tarafından yazılmış bir makale veya yayındır. Çoğu zaman, bu bilgiler onların bulgularına, teorilerine, analizlerine ve yıllarca süren araştırmalardan elde edilen içgörülere dayanır.
Makalede tarama yöntemi nedir?
Anket modelleri: Bunlar, geçmişte veya şu anda var olan bir durumu olduğu gibi tanımlamayı amaçlayan araştırma yaklaşımlarıdır. Araştırmanın konusu olan bireyi veya nesneyi olduğu gibi ve kendi terimleri içinde tanımlamaya çalışılır. Değişkenleri herhangi bir şekilde değiştirmeye veya etkilemeye yönelik hiçbir girişimde bulunulmaz.
Literatür taraması hangi araştırma yöntemidir?
Sistematik literatür taraması, mevcut araştırmaların incelenmesi ve sonuç ve bulguların sistematik, şeffaf ve tekrarlanabilir bir şekilde sentezlenmesi için etkili bir araştırma yöntemi olarak kabul edilmektedir.
Bilimsel araştırmalarda veri kaynakları nelerdir?
Veriler iki yerden toplanabilir: iç ve dış kaynaklar. İç kaynaklardan toplanan bilgilere “birincil veri”, dış kaynaklardan toplanan bilgilere ise “ikincil veri” denir. Veri analizi için tüm veriler birincil veya ikincil araştırma yoluyla toplanmalıdır.
Araştırma yapmak için hangi kaynakları kullanabiliriz?
Kütüphane kaynakları (kitaplar, dergiler, gazeteler, elektronik veri tabanları), anketler, görüşmeler, gözlemler, deneyler, İnternet, vb. Kullanabilirsiniz. Veri toplamaya devam ederken notlar almalısınız. (Bir defter, kağıt veya bilgisayar kullanın.)
Bilimsel araştırmalarda kullanılan yöntemler nelerdir?
Açıklama Yöntem. Deneysel yöntem.
Bilimsel araştırmalarda kaynakça nasıl yazılır?
Bibliyografyalar hazırlanırken ilk dikkat edilmesi gereken şey yazarın adı, sonra eserin adı, sonra eserin yayınlandığı yayıncı veya kitapçı, son olarak eserin yayınlandığı şehir ve son olarak da eserin yayınlandığı yıldır. Bu bilgiler yazılırken aralarına virgül (,) konur. Örnek: Orhan Pamuk, Kar, OP Matbaası, Antalya, 2010.