İçeriğe geç

Kek Hamuru Nasıl Yapılır

Kek tarifinin malzemeleri nelerdir?

“Klasik Kek (Yumuşak)” tarifi için malzemeler: 3 yumurta, 1 su bardağı şeker, 1 su bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı süt, 2,5 su bardağı un, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu, 2 yemek kaşığı kakao.

Kek hamuruna ne konur?

Önce yumurta ve şekeri çırpın. Sonra su, süt, yoğurt, limon suyu ve yağ gibi sıvı malzemeler eklenir. Havuç, limon kabuğu rendesi, ceviz, hindistan cevizi ve kuru üzüm gibi malzemeler eklenir. Son olarak un, kabartma tozu, kakao ve vanilin gibi kuru malzemeler eklenir.

Anne keki malzemeleri nelerdir?

Plasenta için malzemeler: 4 yumurta, 1,5 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı yoğurt, 1 su bardağı sıvı yağ (200 ml), 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 3 su bardağı un. Dış kaplaması için; Kavrulmuş susam Yapılışı: Yumurta ve şekeri karıştırma kabına koyun.

Sade kek malzemeleri nelerdir?

Basit kek tarifi için malzemeler: 3 yumurta, 1 su bardağı şeker, yarım su bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı süt, 1 paket kabartma tozu.

En güzel kek nasıl kabarır?

Kabartma tozu ve karbonat, kekinizin kabarmasını sağlayacak önemli malzemelerdir. Doğru miktarları kullandığınızdan emin olun. Genellikle, bir su bardağı un için 1 tatlı kaşığı kabartma tozu yeterlidir. Bu oranı doğru tutmak, kekinizin kabarmasını kontrol etmenize yardımcı olacaktır.

Kakaolu kek tarifi malzemeleri nelerdir?

Kakao keki Malzemeler: 3 yumurta, 1,5 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı sıvı yağ, 50 gram kakao, 1 su bardağı yoğurt veya süt, 2 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya.

Kek yoğurtla mı güzel olur sütle mi?

Kısaca özetleyecek olursak; lezzetli veya sade, kabarık ve az şekerli kekler için süt, şerbet veya sos kullandığınızda veya aroma eklediğinizde ise yoğun ve nemli kekler için yoğurt kullanmanızı öneririz.

Kek yaparken yumuşak olması için ne yapmalı?

Hava sirkülasyonu olmadan çalışan fırında hava akışı azaltılır, böylece kek daha sulu ve yumuşak kalır. Kek pişirirken fırına su dolu bir tepsi koyarsanız yumuşak bir kıvam elde edersiniz. Ayrıca katıların sıvılara oranı da çok önemlidir. Çok fazla un, kekin kurumasının nedenlerinden biridir.

Keke kaç tane yumurta koyulur?

4 yumurta. 1 su bardağı şeker. 1,5 su bardağı un. 1 su bardağı sıvı yağ24.09.2023

Kek malzemeleri hangi sırayla kullanılır?

Kural basit: önce sıvılar, sonra katılar! Önce meyve suyu, süt, yağ, yoğurt gibi sıvı malzemeleri kaseye ekleyin. Sonra yumurtaları ve şekeri ekleyin. Bu noktada karışıma eritilmiş çikolata ve taze meyve rendesi gibi malzemeleri ekleyin.

Kek fanlı mı pişer fansız mı?

*Kek fırına koyulduktan sonra ilk 20 dakika fırın kapağı kesinlikle açılmamalıdır. *Kek sıcak havada pişirilmemelidir, aksi takdirde kekiniz kurur ve sertleşir. *İlk 30 dakika 180 derecede, son 20 dakika 170 derecede pişirilmesi önerilir.

Anne keki sütle yapılır mı?

Karıştırma kabına 3 yumurta koyun. Süt, yağ, kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyin ve tekrar biraz karıştırın. Tereyağlanmış fırın tepsisine dökün. 150 derece fırında kızarana kadar pişirin.

Süt yoksa ne ile kek yapılır?

Bu öneriler kekinizi daha kabarık, daha lezzetli ve daha hafif yapmanıza yardımcı olabilir. Bazı süt ikameleri maden suyu, yoğurt, elma sirkesi, portakal suyu ve hindistan cevizi sütüdür. Yoğurt kekinize nemli bir doku verebilir.

Yoğurtlu kek malzemeleri nelerdir?

Yoğurtlu kek tarifi için malzemeler: 1 su bardağı toz şeker, 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml).

Kek hamuru kıvamı nasıl olmalı?

Kek karışımının kıvamı ne çok koyu ne de çok koyu olmalıdır. Tavaya kolayca aktarılabilen akışkan bir kıvamda olmalıdır. Eğer koyu olursa kekiniz kurur ve içi pişmiş olsa bile tadı istediğiniz kadar hafif olmayabilir.

Kek hangi maddelerden yapılır?

Çok genel bir tanımla kek; un, şeker, yağ, yumurta, kabartma tozu, su, süt, lezzet verici baharatlar ve bisküvi ile gerektiğinde bazı katkı maddelerinden hazırlanan hamurun pişirilmesiyle yapılan bir unlu mamul olarak tanımlanabilir.

Evde ıslak kek sosu nasıl yapılır?

Öncelikle bir tencerede süt ve şekeri ısıtın. Daha sonra yağı ve kakaoyu ekleyin ve kıvamı hafifçe koyulaşana kadar karıştırın. Klasik orta boy fırın tepsim için 1 su bardağı süt, 4 yemek kaşığı şeker ve 1 yemek kaşığı kakao yeterlidir. 1-2 yemek kaşığı yağ bu sosu tamamlar.

Çikolatalı kek malzemeleri nelerdir?

Çikolatalı kek tarifi için malzemeler: 3 yumurta, 1 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı süt, yarım su bardağı sıvı yağ, 25 gram kakao (3 yemek kaşığı), 3 yemek kaşığı ekmek üzerine sürülecek çikolata (örn. Nutella – Sarelle) ve 2 su bardağı un.

Kek malzemeleri hangi sırayla kullanılır?

Kural basit: önce sıvılar, sonra katılar! Önce meyve suyu, süt, yağ, yoğurt gibi sıvı malzemeleri kaseye ekleyin. Sonra yumurtaları ve şekeri ekleyin. Bu noktada karışıma eritilmiş çikolata ve taze meyve rendesi gibi malzemeleri ekleyin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

şişli escort Gaziantep Ortaboylu Escort